A story of my life

Friday, 28 June 2013

Disneyland : It's a Disney time

Assalamualaikum

Hye adik-adik.
Haha kenapa adik-adik? I guess most of the readers for this entry are kids. Ke ada adults yang berminat jugak? :P

As what i mentioned in my last entry (refer here), I have been to Disneyland during my trip to Paris last week. Untung sangat sebab datang masa 20th anniversary. The ticket for the entrance cost 59 per person. Sehari suntuk dihabiskan di dalam Disneyland. Just one word to describe it, AWESOME!

Walt Disney Studios

Mula-mula kitorang spend masa dalam Walt Disney Studios dulu. Bak kata diorang, ni cuma warming up je sebelum masuk ke Disneyland Park. Haha


Walt Disney Studios

So we decided to enter the Tower of Terror. Naik lif sampai top floor, then tiba-tiba dia jatuh menjunam ke bawah. Phewww. Lepas tu roller coaster,  crush's coaster dan bermacam-macam lagi. Aku tak main roller coaster tu sebab terpedaya dengan kelajuan masa zon pelepasan dia. Haha tapi tertipu dengan Crush's coaster pulak sebab ingatkan permainan kanak-kanak, bila dah main tu boleh tahan jugak dia punya pening.

Crush's Coaster - it keeps spinning all the time
To the infinity, and beyond!

Disneyland Park

Sleeping Beauty Castle - HDR editing

Disneyland Park mempunyai 4 kawasan utama yang berbeza konsepnya iaitu Adventureland, Frontierland, Fantasyland dan juga Discoveryland. Dan castle di atas ni pulak terletak di tengah central plaza. Well, castle ni kan landmark Disneyland, so haruslah bergambar banyak-banyak haha.




Yang ni aku tak berani naik. Minimum height paling tinggi kot untuk ride ni haha



Jack Sparrow bersama kapalnya sebelum dan selepas kena attack haha

 Petang tu pulak ada parade. Yes! Lets enjoy the show

Peter Pan




And there are a lot more!! Tapi cukup la share sikit-sikit je eh. Hihi
And now.........

Now waiting..............

For the most incredible and magical show, I'll present to you the Disney Dream Night Show


Tadaaa!!





Untuk menambah feel lagi, apa kata kita layan video di bawah ni


Yeah, that's it. That's the end of this entry as well as the journey.
I hope you guys are entertained. After this I might have a short break due to the upcoming final exam.
Stay tuned. Mach's gut.

Thanks for reading.

p/s : All the photos here are protected under copyright law <-- ayat bajet haha :D

4 comments: